Όσοι αναγνώστες έχετε γνωρίσει, μέσω των παλαιότερων παρουσιάσεων του zougla.gr, τη φιλόδοξη εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα αξιοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό (και ένα κράμα υλικών), γνωρίζετε ότι πρόκειται για μια καινοτόμα και φιλόδοξη συσκευή, που μπορεί να βοηθήσει στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης
Εικονολήπτης: Νίκος Χριστοφάκης
Απόλυτη διαφάνεια στην εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου
Οι υπόλοιποι δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τα παρακάτω βίντεο, ώστε να αντιληφθείτε ότι πρόκειται για μια τεράστια καινοτομία, που υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε ηλεκτρισμό και ενέργεια, χωρίς πια τη χρήση των ρυπογόνων για το περιβάλλον και την υγεία μας υδρογονανθράκων. Αντιθέτως, η εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου αποτελεί την πιο «καθαρή» και βιώσιμη λύση.
Έπειτα από χρόνια μελετών και βελτιώσεων της εφεύρεσης, ο Πέτρος Ζωγράφος, με μια δημόσια ανακοίνωσή του, επικοινώνησε και πάλι με το κοινό, προαναγγέλλοντας «πολύ σημαντικές εξελίξεις», τονίζοντας -και αποδεικνύοντας και στην πράξη- ότι δεν έχει γίνει καμία «έκπτωση» στις αξίες αυτού του οράματος.
Πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί δημόσια ο αντιδραστήρας ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος, που θα τροφοδοτήσει ισχυρά φορτία, ενώ άμεσα δημιουργείται και ένας επιστημονικός φορέας ειδικά για την ορθή αξιοποίηση της νέας καινοτομίας, με τη συμμετοχή εγνωσμένης αξίας επιστημόνων.
«Ένα νέο ενεργειακό τοπίο γεννιέται και μαζί του η δυνατότητα να αναδημιουργηθεί ο πολιτισμός πάνω σε ριζοσπαστικές κατευθύνσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εφευρέτης στο κείμενό του.
Το zougla.gr συναντήθηκε με τον Πέτρο Ζωγράφο και για πρώτη φορά και σε αποκλειστικότητα παρουσιάζουμε την εφεύρεση ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΟΙΧΤΗ προκειμένου να διαπιστώσουν όλοι, ιδίοις όμμασι, τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, ξεδιαλύνοντας παράλληλα τα όσα φαιδρά έχουν ακουστεί κατά καιρούς περί «κρυφής μπαταρίας» ή οτιδήποτε άλλο.
Ο εφευρέτης στον φακό του zougla.gr πραγματοποιεί επίδειξη με τη διάφανη αυτή συσκευή, που ανοίχτηκε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και τροφοδοτεί με ρεύμα 20 λάμπες LED (200 WATT συνολικά) και μας εξηγεί αναλυτικά τον τρόπο λειτουργίας της. Παράλληλα παρουσιάζει για πρώτη φορά το κράμα υλικών το οποίο αξιοποιείται ώστε να επιτευχθεί, σε συνδυασμό με το νερό αλλά και ειδικές συχνότητες, αυτό το «θαυματουργό» αποτέλεσμα.
Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr και γνωρίστε την εφεύρεση έτσι όπως δεν την έχετε δει ποτέ:
Στην παρουσίαση συμμετείχαν δύο ακόμη επιστήμονες, ο Μιλτιάδης Αδαμόπουλος, ομότιμος καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης/ εξωτ. καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και ο Δημήτρης Γεωργίου, χημικός μηχανικός ΕΜΠ, ΜΑSC–UofΤ, δρ μηχανικός Περιβάλλοντος ΔΠΘ.
Οι επιστήμονες κατέθεσαν τις απόψεις και τις εντυπώσεις τους από τη μεγάλη αυτή εφεύρεση, αναμένοντας κι αυτοί τις εξελίξεις…
Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε την ανακοίνωση του Πέτρου Ζωγράφου που δημοσίευσε την 1η Οκτωβρίου:
Φίλες και φίλοι, οραματιστές της πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, τόσο από την Ελλάδα όσο και από όλο τον κόσμο, είμαστε και πάλι μαζί σας τώρα που εισερχόμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο! Η έλλειψη σχετικής ενημέρωσης από πλευράς μας οφείλεται στην προσπάθεια για την ολοκλήρωση του στόχου μας.
Η ορθή επιστήμη πρέπει συνεχώς να μεριμνά για την δημόσια εικόνα της, διότι έτσι εμπνέει σεβασμό για την ακεραιότητα της και κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού για τις εξαγγελίες και τους στόχους της. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι έπειτα από μια ανακάλυψη που έχει σχέση με τα ενεργειακά θέματα, απαιτούνται τεράστιες θυσίες και αγώνες για την εφαρμογή της.
Είναι επιλογή μας να παραμείνουμε αυτοδύναμοι και κατά συνέπεια ανεξάρτητοι, ώστε να μην υπάρχει οικονομική εξάρτηση από οποιονδήποτε φορέα, που μοναδικό σκοπό έχει το κέρδος. Παραμένουμε λοιπόν ελεύθεροι από κάθε έξωθεν επιρροή, που μπορεί να μας ελέγχει και να μας επιβάλει την θέλησή της. Χρειάζεται όμως πραγματικά υπεράνθρωπη προσπάθεια και συνεχής αγώνας για να ανταπεξέλθουμε στις απρόβλεπτες δυσκολίες και προκλήσεις, είναι όμως σίγουρο ότι όλα τα εμπόδια παραμερίζονται με επιμονή, εργατικότητα, και συνέπεια.
Σημαντικό ζήτημα είναι, ότι ο σχεδιασμός και οι απαραίτητες πρώτες ύλες καθώς και τα εξαρτήματα, που απαρτίζουν τις κατασκευές, πρέπει να αποτελούνται από καθαρά Ελληνικά προϊόντα, για να μην εξαρτώμεθα από κάποιον πολυεθνικό κολοσσό.
Η παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου κορυφώνεται και οι τιμές των υδρογονανθράκων αναμένεται να αυξηθούν δραματικά στις παγκόσμιες αγορές τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς, σήμερα ζούμε έναν καπιταλισμό σκοτεινό και άκρατα κερδοσκοπικό, ο οποίος αντιστρατεύεται τον καπιταλισμό εκείνο που λειτουργεί εντός ρυθμιστικού πλαισίου.
Το συγκεκριμένο σύστημα κρατά σε ομηρία κράτη και καταναλωτές, ενώ συνθλίβει τους εργαζόμενους και τους μικρομετόχους. Είμαστε, άραγε, ανίσχυροι μπροστά σε αυτήν την σκοτεινή δύναμη, με την οποία ο πολιτικός κόσμος δεν τολμά να έρθει αντιμέτωπος;
Τους επόμενους μήνες, αφού φυσικά αρθούν τα μέτρα πρόληψης της διάδοσης του Covid-19, θα παρουσιάσουμε τον αντιδραστήρα ψυχρής καύσης μεγάλης ισχύος, ο οποίος θα τροφοδοτήσει ισχυρά φορτία, όπως λάμπες πυρακτώσεως, ηλεκτρικούς κινητήρες κλπ.
Δημιουργείται φορέας με τον τίτλο; «Ινστιτούτο Ενεργειακών και Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών ΙΕΕΤ». Αμέσως μετά την ίδρυσή του θα πραγματοποιηθεί συνέδριο, όπου θα συζητηθούν θέματα, όπως προηγμένες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, με βασικό σκοπό μια νέα αποκεντρωμένη μορφή ενεργειακής χρήσης, η οποία δεν θα ελέγχεται από κρατικό φορέα με τις όποιες αυθαίρετες απόφασης του.
Στο «Ινστιτούτο Ενεργειακών και Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών ΙΕΕΤ», θα μπορούν να συμμετέχουν ερευνητές, εφευρέτες, μηχανικοί, αλλά και απλοί πολίτες, που έχουν ιδέες και προτάσεις, αλλά και εμπειρία σε ανάλογες κατασκευές. Τα αιτήματα συμμετοχής θα γίνονται μέσω ιστοσελίδας στο Facebook με τίτλο «ινστιτούτο ενεργειακών και εφαρμοσμένων τεχνολογιών ΙΕΕΤ».
Στο ΙΕΕΤ θα μπορούν να πραγματοποιούνται μετρήσεις με όργανα υψηλής τεχνολογίας, που θα έχουν στη διάθεσή τους τα μέλη του, ενώ παράλληλα θα μπορούν να δημοσιεύονται οι ερευνητικές εργασίες τους από την ιστοσελίδα και από άλλα μέσα. Οι πρώτες ύλες, που δεν θα μπορούν να βρεθούν εύκολα στο εμπόριο, θα διατίθενται δωρεάν στους εφευρέτες, μηχανικούς, και ερευνητές, από το ΙΕΕΤ.
Τέλος, συγκεκριμένες επιλεγμένες εφαρμογές από τις ολοκληρωμένες κατασκευές, καθώς και τα κατασκευαστικά σχέδια αυτών θα αναρτώνται δημόσια από την ιστοσελίδα μας, μετά από αξιολόγηση αρμόδιας επιτροπής η οποία θα εκλεγεί από το συνέδριο, θα διατίθενται δωρεάν σε διάφορες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Καθώς η εποχή των ορυκτών καυσίμων οδεύει προς τη δύση της, ένα νέο ενεργειακό τοπίο γεννιέται και μαζί του η δυνατότητα να αναδημιουργηθεί ο πολιτισμός πάνω σε ριζοσπαστικές κατευθύνσεις Το υδρογόνο δεν προκαλεί επιβλαβείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και έχει την δυνατότητα να τερματίσει την εξάρτηση του κόσμου από το πετρέλαιο συμβάλλοντας έτσι στην εξουδετέρωση του επικίνδυνου γεωπολιτικού παιχνιδιού που παίζεται μεταξύ μιας μερίδας σκληροπυρηνικών μουσουλμάνων και των δυτικών κρατών. Στη νέα εποχή, το κάθε άτομο θα μπορούσε να γίνει παραγωγός καθώς και καταναλωτής της δικής του ενέργειας.
Για την καλύτερη επιδίωξη αυτού του σκοπού είμαστε αναγκασμένοι να έρθουμε σε αντίθεση με όλα όσα εξυπηρετούν και με όλους όσους εξυπηρετούνται από την υπάρχουσα κατάσταση, από τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα πετρελαϊκά αποθέματα και τους υδρογονάνθρακες εν γένει μέχρι και εγχώριους «ολιγάρχες» με βοηθούς τους αργυρώνητους πολιτικούς και τα εξαγορασμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και ορισμένους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι δυστυχώς εξευτελίζουν με την ανοχή των πολιτικών προϊσταμένων τους την ταλαιπωρημένη και μνημονιακή Ελλάδα.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου σε όλους εσάς που στηρίξατε αυτή την προσπάθεια.
Για εμάς η προστασία του περιβάλλοντος και η καινοτομία συμβαδίζουν. Εμπρός η σωτηρία του πλανήτη Γη βρίσκεται στις ηθικές επιλογές και αποφάσεις του καθενός μας!
Αυτό είναι το όνειρό μας και όπως έχουμε πει, το όνειρο δεν εξαγοράζεται, απλά το ακολουθούμε! Και σας ζητούμε να το ακολουθήσετε και εσείς!
Πέτρος Ζωγράφος
ΠΗΓΗ: https://www.zougla.gr/