Κορυφαίοι επιστημονικοί οργανισμοί επιβεβαιώνουν την αρχή λειτουργίας της μεγάλης εφεύρεσης
Επιστημονική δικαίωση για τον Πέτρο Ζωγράφο
Είναι προφανές πως κάποια στιγμή η αλήθεια λάμπει και η Ιστορία καταγράφει αυτές τις λάμψεις, που είναι σπάνιες μεν, αλλά αποκαλυπτικές κι απαραίτητες για την πορεία της ανθρωπότητας. Έφτασε, λοιπόν, και η στιγμή που παγκόσμια επιστημονικά ιδρύματα, αναμφισβήτητου κύρους, όπως το Ινστιτούτο Max Planck, κατέληξαν να υιοθετήσουν μετά από μακρά έρευνα αυτά που ο Πέτρος Ζωγράφος υποστήριζε τα τελευταία χρόνια. Οι δημόσιες πλέον τοποθετήσεις των επιστημονικών αυτών ινστιτούτων από τη μία δικαιώνουν τον Πέτρο Ζωγράφο και όσους τον στήριξαν τα τελευταία χρόνια, όπως η Ζούγκλα, αλλά και από την άλλη αποκαλύπτουν το μέγεθος της ανοησίας, της αμετροέπειας, αλλά και της εκδικητικότητας, στοιχεία με τα οποία λειτουργούν οι μηχανισμοί καταστολής της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, των γνώσεων και των τεχνολογιών.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα πεις, αλλά δεν είναι έτσι. Διότι οι μηχανισμοί που λειτουργούν εν ονόματι της αλήθειας και με στόχο την καταπολέμηση του ψεύδους και της διακίνησης ψευδών ειδήσεων θα έπρεπε οι ίδιοι να δίνουν το παράδειγμα ηθικής διαχείρισης της πληροφορίας και όχι να αναλώνονται στη συστηματική και εκδικητική εξουδετέρωση εκείνων που πάσχουν και προσπαθούν να προωθήσουν θετικές για την κοινωνία και τον πολιτισμό, αλλά και την οικονομία και το περιβάλλον λύσεις.
Έτσι μια σπουδαία επιστημονική ανακοίνωση έρχεται από μεγάλα ερευνητικά ινστιτούτα, η οποία αφορά σε όσα έλεγε -και δημοσίευε- προ 4 ετών ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, σχετικά με την παράκαμψη του 2ου θερμοδυναμικού νόμου, που σχετίζεται με τη λειτουργία της μεγάλης εφεύρεσης που παράγει ρεύμα χρησιμοποιώντας ως καύσιμο το απλό νερό και ένα κράμα υλικών.
Πρόκειται για τις πρόσφατες δημοσιεύσεις στις ιστοσελίδες του πολύ γνωστού γερμανικού Ινστιτούτου Max Planck (https://www.fkf.mpg.de/2699241/FuelCells) και της αμερικανικής εταιρείας HIDEN Analytical Inc. (https://hideninc.com/6113-2/), της μεγαλύτερης στον κλάδο της παγκοσμίως που ασχολείται με τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή εξοπλισμού ανάλυσης αερίων, συμπεριλαμβανομένων των οργάνων φασματοσκόπησης μάζας.
Στην παραπάνω αναφορά του Ινστιτούτου Max Planck, π.χ. σχετικά με τα fuel cells ως μια από διάφορες εφαρμογές, επισημαίνεται σαφώς ότι ειδικές ηλεκτροχημικές αντιδράσεις επιτρέπουν την απευθείας μετατροπή της χημικής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς τον περιορισμό της αρχής Carnot.
Επίσης, σύμφωνα με την αντίστοιχη δημοσίευση της εταιρείας HIDEN Analytical Inc., τα fuel cells που χρησιμοποιούν τη χημική ενέργεια του υδρογόνου για παραγωγή ηλεκτρισμού μετατρέπουν τη χημική ενέργεια απευθείας σε ηλεκτροχημικό έργο χωρίς την ανάγκη μιας ενδιάμεσης θερμικής μετατροπής και έτσι δεν περιορίζονται από το θεώρημα του Carnot και δεν εφαρμόζεται ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής, γεγονός που σημαίνει ότι όσο παρέχεται το καύσιμο (υδρογόνο) μπορούν να παράγονται εξαιρετικά υψηλές ηλεκτρικές αποδόσεις χωρίς κάποιου είδους επαναφόρτιση, όπως, π.χ., χρειάζονται οι μπαταρίες.
Αυτές όμως οι πολύ σημαντικές ανακοινώσεις για τη θεωρητική και την εφαρμοσμένη φυσική επιστήμη του μεγαλύτερου γερμανικού ερευνητικού οργανισμού της Ευρώπης αλλά και παγκοσμίως και της αμερικανικής εταιρείας μέσα στο 2021 δεν έχουν τα πρωτεία.
Και τούτο διότι στην Ελλάδα, ήδη από το 2016, ο Πέτρος Ζωγράφος αναφερόταν με σαφήνεια στις δυνατότητες παράκαμψης του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής και μη εφαρμογής του θεωρήματος Carnot, ενώ δημοσίευσε και σχετική ανάλυση-μελέτη του με τίτλο «Παράκαμψη της περιοριστικής διάταξης Carnot του 2ου νόμου της θερμοδυναμικής» στο περιοδικό Physic News (τεύχος 24, Σεπτέμβριος 2018, σελ. 32-37), που εκδίδει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.).
Οι επιστημονικές διαπιστώσεις του Πέτρου Ζωγράφου για τις δυνατότητες παράκαμψης του θεωρήματος Carnot, του δεύτερου νόμου της θερμοδυναμικής, που αποτέλεσαν τη θεωρητική βάση της μεγάλης εφεύρεσης αντιμετωπίστηκαν από ορισμένους εκπροσώπους της «κρατούσας» ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας με περιφρόνηση και απαξίωση, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρήθηκε ότι ο δεύτερος νόμος της θερμοδυναμικής εφαρμόζεται πάντα, λησμονώντας βέβαια το υπό του Ηρακλείτου ρηθέν «τα πάντα ρει και ουδέν μένει»…
Οι φωτεινές εξαιρέσεις ανεξάρτητων επιστημόνων αλλά και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, που πρώτη αποδέχθηκε την επιστημονική τεκμηρίωση του Πέτρου Ζωγράφου, δεν ήταν αρκετές για να ωθήσουν ιδιαίτερα τους νέους επιστήμονες σε αντίστοιχες έρευνες προς όφελος της επιστήμης και της καινοτομίας, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα, μιας που η χώρα μας μπορούσε να πρωτοστατεί στην εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα για την παραγωγή υδρογόνου και συνακόλουθα ηλεκτρικής ενέργειας.
Ιδεοληψίες, μικροσυμφέροντα και προσωπικές αντιπαλότητες, που ταλανίζουν την ελληνική επιστημονική κοινότητα και συντηρούνται εντέχνως -αν όχι καθοδηγούνται σκοπίμως- από φορείς πολύ μεγαλύτερων πολιτικοοικονομικών συμφερόντων, ουσιαστικά προσπαθούν να στερήσουν από την πατρίδα μας το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της επιστημονικής πρωτοπορίας.
Όμως, παρά τα εμπόδια και τις αντιδράσεις, επιβάλλεται να ανακτήσουμε τον χαμένο χρόνο και να εκμεταλλευτούμε και ως επιστήμονες, αλλά και ως κοινωνία και ως χώρα, τις προηγμένες έρευνες και τις αντίστοιχες εφαρμοσμένες τεχνογνωσίες του Πέτρου Ζωγράφου και των συνεργατών του, έτσι ώστε να μετεξελιχθεί η Ελλάδα σε κέντρο επιστημονικής γνώσης, έρευνας και εφαρμοσμένης τεχνογνωσίας και συνεπώς σε αναπτυξιακή δύναμη της ευρύτερης περιοχής.
Δείτε τη σχετική εκπομπή του zougla.gr με ημερομηνία 18 Σεπτεμβρίου 2017, στην οποία ο Πέτρος Ζωγράφος εξηγεί πώς η εφεύρεσή του παρακάμπτει την απαγορευτική διάταξη του 2ου θερμοδυναμικού νόμου:
Τι λένε Έλληνες επιστήμονες για αυτή την εξέλιξη
Ο Μιλτιάδης Αδαμόπουλος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επισημαίνει ένα ιστορικό της υπόθεσης του Πέτρου Ζωγράφου και των ενεργειών που έκανε τα τελευταία χρόνια σχετικά με την εφεύρεση, τονίζοντας ότι η ανακοίνωση από τα διεθνή ινστιτούτα καθυστέρησε πολλά χρόνια. «Είναι ντροπή και για τις δύο τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις που δεν κάνουν κάτι και μεγάλη απογοήτευση για όλους μας» τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο Γεώργιος Μποτσάκης σχολιάζει ότι πρόκειται για μια «τρομακτική εξέλιξη» που θα μας επιτρέψει να απεμπλακούμε εντελώς από τα ορυκτά καύσιμα. «Είναι η ανακάλυψη του αιώνα» επισημαίνει χαρακτηριστικά.
Ο φυσικός Γεώργιος Ράπτης ξεκαθαρίζει ότι η εφεύρεση δεν είναι θερμική μηχανή και άρα δεν εξαρτάται ούτως ή άλλως από τον 2ο θερμοδυναμικό νόμο, ενώ δεν δίστασε να κάνει λόγο για «μεγάλα συμφέροντα» που εμποδίζουν την εξέλιξή της.
Ο καθηγητής Φυσικής Θεόδωρος Φιλιππάκης αναφέρεται και αυτός στις αρχές λειτουργίας της εφεύρεσης, όσο και στα εγχώρια και εξωτερικά συμφέροντα που έχουν λόγο να εμποδίσουν την ανάπτυξή της.